2013. február 3., vasárnap

Brokkolikrémleves

Krémleves rajongó vagyok. Nincs kedvenc, ami kiemelkedne, egyszerűen szeretem őket. Úgy tűnik most megint brokkolis korszakomat élem. Valamelyik nap úgy ébredtem, hogy brokkolikrémlevest kívántam, erre ma gyönyörű friss brokkoliba botlottunk a boltban. A recept annyira egyszerű, hogy már már felháborító, mégis fantasztikusan finom leves készül belőle :)

Hozzávalók:

fél kiló brokkoli (lehetőleg ne fagyasztott)
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 nagyobb gerzd fokhagyma
kis pohár tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
víz
ízlés szerint zöldfűszer (csak ha kívánunk bele)
levesgyöngy/ pirított kenyérkocka/marék reszelt sajt (ami épp van otthon)

A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük és folyó víz alatt megmossuk. A vöröshagymát megpucoljuk és négybe vágjuk. A brokkolit és a hagymát beletesszük a lábosba és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Beletesszük a félbevágott fokhagymagerezdeket is, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt felforraljuk, majd kislángon addig főzzük, míg minden szépen megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, mehet bele a liszt és a tejföl, majd botmixerrel összedolgozzuk míg szép sűrű nem lesz a leves. Megkóstolhatjuk elég sós e és mehet vissza a tűzre egy rövid forralásra. Tálaláskor szoktam még egy kis borsot szórni rá és most egy kis metélőhagymával is bolondítottam. Nagyon finom, laktató és egészséges leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése