Szeptember elején, egyik este elkapott az érzés, hogy csinálni kell valami finomat. Ez egyébként nálam egyáltalán nem ritka érzés :) Még mindig meg voltak a Mamámtól kapott szép nagy tölteni való cukkinik. Biztos voltam benne, hogy ezekkel "kell" kezdenem valamit. Kimentem a konyhába, de addigra már azt is tudtam, hogy sütni akarok! Előszedtem a nagy fekete tepsit és a cukkinikat de addigra már összeállt minden!
Felkarikáztam a cukkiniket ujjnyi vastagságúakra. A tepsit kikentem szintén Mamától kapott, kincsként őrzött házi zsírral, ez persze tetszőlegesen helyettesíthető olajjal vagy vajjal, a lényeg hogy valamilyen zsiradék kerüljön a cukkini alá. Ezután fogtam a finom házi kolbászt, vagyis szalámit és szép karikákat vágtam belőle. Ezeket rátettem a cukkinire, volt amelyikre elég volt egy kolbászkarika, a nagyobbakra pedig annyit tettem hogy arányos legyen a cukkinihez. A végén pedig minden kolbász tetejére tettem egy darabka trappista sajtot. Feleslegesnek éreztem reszelni, de akinek úgy tetszik hát bátran :) Csak hogy még jobban halmozzam a legvégén szórtam rá parmezánt, de csak mert volt itthon. Ezután szépen toltam is be a 180 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 percnél nem sültek tovább, de ez is csak ízlés dolga, én azt szeretem amikor már a sajt is és a kolbász is kicsit ropogósabb. A végeredmény valami fenséges finom lett, a puha édeskés cukkinit átjárta a kolbász zsírja, de a hab a tortán, vagyis a cukkinin, a ropogósra sült sajt és kolbász volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése