Nem vagyok válogatós, nagyon szeretem a finom sült húsokat. Valahogy mégis a csirke az amit leggyakrabban és legváltozatosabb módon szoktam készíteni. Személyes kedvencem a csirkeszárny, de tudom hogy sokan idegenkednek tőle, és igazából Párom, Ákos, comb rajongó így szinte egyenlő arányban készítem mindkettőt.
Ma egyik személyes kedvencemre esett a választásom, a sörben sült fokhagymás csirkeszárnyra. Ha a kép az illatot is át tudná adni, azt hiszem sokan megértenék miért szeretem nagyon :)
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
fél doboz sör
fokhagyma
só
Végtelenül egyszerű. A csirkeszárnyakat megmossuk, egyenletesen besózzuk, fokhagyma granulátummal vagy krémmel gazdagon beszórjuk/bekenjük. Ma ugyan nem tettem rá, de bátran be lehet szórni borssal is. Betesszük a szárnyakat a tepsibe majd alá öntünk fél doboz sört, kb. 1-1,5 ujjnyi magasnak kell lennie a folyadéknak. Ezután pár kisebb fej fokhagymát félbe vágunk és a szárnyak közé tesszük. Megsülve, sörben párolódva valami fantasztikusan finom :) A tepsit szorosan lezárjuk alufóliával és 180 fokos sütőbe toljuk. Légkeverésesben én 30percig szoktam fólia alatt párolni, majd további 20-25 percet kap fólia nélkül, hogy szépen megpiruljon és ropogósra süljön.
Akkor én most neki is állok enni, mert ezek az illatok.. jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése