2012. november 23., péntek

Őszi vasárnap délután ihlette almás-csokis muffin


Nem állíthatom, hogy a muffin lenne a kedvenc majszolnivalónk, de azért szeretjük. Álmos vasárnap délután éreztem hogy kell sütnöm valami finomat, illatosat a tea mellé. Azt tudtam, hogy csokisnak kell lennie és mivel az előző napi Fordított almás-ból (melynek a receptjét majd máskor osztom meg) maradt pár szép, lédús alma, adta magát a dolog hogy bele kell kerülnie az almáknak is. Ha pedig alma, akkor fahéj és már meg is van az illatos finomság. Átböngésztem pár muffin receptet, kiválasztottam azt amihez egyrészt volt itthon minden, másrészt kedvemre variálhattam bele amit megkívántam :) Az eredmény hatásosra sikerült. Öröm volt hallgatni Párom elégedett morajait miközben csak úgy falta egyiket a másik után :) 

Hozzávalók: 
2 db tojás 
10 dkg kristálycukor a megszokott, de én porcukrot tettem bele
1 cs vaníliás cukor 
10 dkg Rama 
2 dl tej 
25 dkg liszt 
1 cs sütőpor 
5 dkg csoki (fehér volt itthon de ami tetszik)
2-3 evőkanál kakaópor (fehér csoki miatt)
2-3 db alma (kb. 20 dkg)
                             

Előmelegítjük a sütőt. A csokit feldaraboljuk, az almát megtisztítjuk és összekockázzuk, végül szépen meghintjük fahéjjal. A cukrot a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és a vaníliás cukrot. Majd belekeverjük a tejet, lisztet, csipet sót, sütőport. Óvatosan beleforgatjuk az almát és a csokoládét. Beletöltjük a tésztát a formákba. Aki szeretné tovább fokozni az élvezetet a tészta tetejére csoki kockát is tehet. Kb. 20-25 perc alatt sül készre. 
16 db lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése