25 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
2 dl tej
25 dkg vaj/margarin
1 rumaroma
50 dkg darált keksz
1 tábla tortabevonó
olaj
A cukrot, a kakaóport és a tejet vízgőz fölött összemelegítjük, míg egynemű krémet nem kapunk, de nem kell forralni. Aztán mehet bele a vaj, amit szintén felolvasztunk, ekkor sem kell forralni. Levesszük a tűzről beleöntjük a rumaromát és beledolgozzuk a darált kekszet.
Ezután egy közepes méretű tepsibe simítjuk a masszát úgy, hogy egyenletes legyen.
Annyi még hozzátartozik hogy mi szőlőcukrot használunk és abból is csak 20 dkg-ot szoktam bele tenni, bőven elég ennyi, így is édes pedig a szőlőcukor kevésbé édes mint a por- vagy kristálycukor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése