2013. január 5., szombat

Amerikai káposztasaláta

Egy éve nagyon rá voltam kattanva arra, hogy barbeque oldalast készítsünk és elég sokat nézelődtem receptek között ki hogy készíti, milyen trükköket lehet bevetni. Az egyik receptnél amerikai káposztasalátával ajánlották és nagyon megtetszett a leírása, ráadásul már régóta ki akartam próbálni! Tavaly szilveszterkor készítettem először és nagyon szerettük! Év közben is bármikor elkészítem, de ez is állandó tagja lesz a szilveszteri menünek, mint a lencsesaláta.

Hozzávalók:

1 fejeskáposzta (nem kell túl nagy, most egy 3 kg-os darabot vettem)
2 sárgarépa (nagyobbak)
fél fej vöröshagyma (közepes méretűből egy egészet beletettem)
8 ek majonéz
1 ek só
4 ek tejföl
4 ek tejszín
2 ek méz
2 ek citromlé
fél csokor petrezselyem (lehet szárított is, ízlés szerint)
őrölt fehér bors (nem tettem bele)
1 kk ecetestorma (opcionális) (nem tettem bele)



A káposztát és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk fél-egy órát, utána jól kinyomkodjuk. A hagymát és a petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, tejszínnel, citromlével, mézzel (tormával), hagymával, petrezselyemzölddel. Összekeverjük a kinyomkodott káposztával, sárgarépával. Legalább egy órát hagyjuk összeérni az ízeket, de a salátának sem árt, ha előző nap készül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése