Hozzávalók:
1 kg megpucolt
fokhagymagerezd
5 dl fehérbor
0,8 dl ecet (20
%-os)
10 dkg cukor (a
páclevet kóstolva lehet több is)
friss zöld fűszerek
(kakukkfű, rozmaring, tárkony)-nekem ez maradt ki
babérlevél
szemes bors
koriandermag
só
Tegyük
a gerezdeket és a fűszereket kis lábosba, és forraljuk fel a
borral, amibe az ecetet és a cukrot is beleöntöttük. Egy – két perc forralás után tegyük üvegekbe a gerezdeket. Öntsük tele az
üvegeket a páclével, tegyünk két kanál olajat rá és zárjuk le. Ezt a finomságot ki kell gőzölni. A hagyományos módot választottam: vállig
vízbe állítjuk egy fazékban, és csendesen forraljuk 40 – 50 percig. Sült húsok mellé savanyúságként is kitűnő! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése