Hozzávalók:
A mandulás tésztához:
10 dkg liszt
6 dkg porcukor
7 dkg darált mandula
7 dkg vaj
A kókuszos tésztához:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg rétesliszt
só
A krémhez:
1 l tej
7 tojás sárgája
3 csomag tejszín ízű puding (én az egyik helyett vaníliást tettem bele)
6 evőkanál cukor
20 dkg vaj
20 dkg fehércsokoládé
Elkészítés:
A mandulás tésztához
összegyúrjuk a 10 dkg lisztet, a 6 dkg porcukrot, a 7 dkg darált mandulát a 7
dkg puha vajjal. Sűrű, rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nagyon darabos, egy kis
meleg vizet önthetünk hozzá. 30 percre hideg helyre tesszük.
Következik a
kókuszos lap: a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a 10
dkg lisztet, a csipet sót és a kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben alacsony
hőfokon sütjük. Ha kihűlt, középen kettévágjuk.
A mandulás tésztát ugyanabba a
kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amelyikben a kókuszos lapot sütöttük. Közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ez lesz
a középső lap.
A krémhez a tojások
sárgáját a pudingporral és a cukorral állandó keverés mellett felfőzzük az 1
liter tejben. Beleaprítjuk még melegen a fehércsokit. 20 dkg vajat csipetnyi
sóval habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.
Az alsó kókuszos
tésztát megkenjük a krémmel, erre kerül a mandulás lap, újra krém, majd újra
kókuszos tészta. A maradék krémet a tetejére kenjük. Én a tortaformában állítottam össze. A tetejét szeletelt mandulával szórtam be, és reszelt tejcsokival díszítettem a tetejét. Készíthetünk hozzá csoki öntetet, remekül kiegészíti az édes lágy ízeket.
Nekem összesen 2 órát vett igénybe de ebbe a sütés miatti várakozás és a krém hűtési ideje is benne van. Minden percet megért az elkészítés, mikor Ákos felfedezte milyen tortát is csináltam :) és bizony az utolsó morzsáig elfogyott! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése