Eddig sem titkoltam hogy nagyon szeretjük a fűszeres, csípős ételeket és a csirkét is. E kettő gyönyörteljes találkozására remek példa az édes-csípős csirke :) A húsra a pácot talán még sosem sikerült kétszer ugyanúgy elkészíteni, de mindig nagyon finomra sikerül, mert könnyű rájönni melyik ízesítő mivel passzol.
Előfordul hogy több fajta csípős is kerül a pácba, de az is hogy csak csak egy kis bors.
Hozzávalók:
1,5 csikerszárny vagy -comb
a páchoz most ezeket használtam:
500ml dobozos paradicsomlé
2-3 evőkanál méz
1 teáskanál balzsamecet
2 evőkanál worchesterszósz
2-3 evőkanál gyömbérszirup(csak mert a karácsonyi kandírozáskor eltettem és volt)
2-3 zúzott fokhagymagerezd
ízlés szerint csípős paprikakrém
só, bors
olaj
A húst lesózzuk, majd a pácot összeállítjuk egy nagy tálban. A hozzávalók a mi szájízünk szerint vannak számolva, hogy jó ízes legyen, épp ezért a folyamatos kóstolgatással és fűszer adagolással nem lehet mellé fogni. Amit még kívánunk, olyan fűszert bátran szórjunk bele. Amikor a nekünk megfelelő ízű pácot elértük mehetnek bele a szárnyak, combok. Jól forgassuk bele őket. Lehetőleg lepje el a húst. Ha van rá lehetőség lefóliázva pár órára tegyük hűtőbe, de mivel nagyon intenzív, jellegzetes pácról van szó, akár egyből tehetjük a tepsibe is. Előmelegített sütőben lefedve 40 percig sütjük, majd fedő nélkül visszatesszük és addig sütjük míg elkezd szépen rásülni a pác.
A pácot csak most készítettem így, általában a következő hozzávalókból szoktam készíteni:
pár evőkanál ketchup(csípős), szójaszósz, mustár, méz, csípős paprikakrém, só, bors, fokhagyma, kevés balzsamecet, olaj. Ez a pác persze jóval ragacsosabb és kevesebb, mint a dobozos paradicsomlével készült verzió, ezért ez ellepni nem fogja a pácoláskor, viszont sokkal könnyebben rásül a húsra.
A képen látható finomság a másnapi sütőben történő újramelegítés után nézett ki ilyen szépen :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése