Hozzávalók:
1 kg csirke- vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
5 evőkanál olaj
fél mokkáskanál őrölt köménymag
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
1-1 tv paprika és paradicsom(apróra kockázva)
A zúzát és a hagymát
megtisztítjuk. Az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit finomra vágjuk. A zúzát nyugodtan lesózhatjuk. A hagymát az
olajon elkezdjük üvegesre dinsztelni egy idő után hozzá adjuk a tv paprikát és az egyik fej apróra kockázott fokhagymát is. Mikor már kellően meggyengültek lehúzzuk a tűzről rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, rádobjuk a zúzát jól átforgatjuk és mehet vissza a tűzre. Folyamatos átforgatás mellett pár percig kisebb lángon pörköljük, de vigyázzunk ne kapjon oda nagyon. Amikor a zúza kicsit kezd fehéredni felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és a paradicsomot is ekkor adjuk hozzá. A sózzuk, borsozzuk, köménnyel esetleg még egy babérlevéllel
fűszerezzük. Forrásig lefedve közepes lángon, majd 25 perc után fedő nélkül tovább főzzük. Nyugodtan lehet kóstolni a szaftot és ízlés szerint még sóval borssal fűszerezni, mielőtt lezárnánk adjuk hozzá a maradék fokhagymát
is. Tarhonyával vagy rizzsel, de bármilyen egyéb körettel is nagyon finom. A pörkölt durván 1 óra alatt fő készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése