2012. december 8., szombat

Almás currys csirke


A következő recept is egy nagyon egyszerű, imádnivaló finomság, ami szintén a főzz érzéssel hozzáállás egyik megtestesülése :) Szeretjük a curryt, és a legáltalánosabb, amit curryvel készítettem az a currys csirke egytál volt. Aztán ezt kicsit meguntam, de a curryről nem akartam lemondani. Egyik alkalommal mikor csirkét sütöttem, szabadjára engedtem a fantáziám. A csirkeszárnyakat, combot sóztam fokhagymáztam és curryvel is jól megszórtam. Betettem a tepsibe a csirkéket, volt itthon alma meg lilahagyma azokat szépen feldaraboltam, felszeleteltem. Az almákat nem kell megpucolni, mert ahogy megsülnek, összeesnek és a héj egyben tartja őket (egy almát kb. 6 részre daraboljunk). Szépen belepakoljuk a csirke köré. Nem fogtam vissza magam és volt itthon még jó kis házi szalonna, ide-oda raktam még pár szeletet abból is. Mikor már minden benne van a tepsiben mehet rá egy kicsi őrölt bors, alá mindig öntök egy kevés olajat és vizet, nem kell túl sok de mindenhol legyen alatta. Aztán jöhet rá a fólia, és mehet be az előmelegített sütőbe. Fólia alatt süssük kb 40-45 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig.

Hozzávalók:


csirkeszárny
csirkecomb
alma
szalonna, bacon
curry
fokhagyma
lilahagyma

bors
olaj


Ez az első alkalom hogy előtte utána képet is teszek fel, de szerintem ez érthető. :) Remélem legalább a képek hatására tesztek egy próbát, mert valami isteni finom cucc :) Egy éve csináltam először, de azóta rendszeresen. Akkor is megéri kipróbálni ha valaki nem rajong a hús-gyümölcs kombinációért, mert ez egyszerűen fantasztikus  ízkombináció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése