Az egyik kedvenc salátánk amit már szintén számtalan variációban készítettem, egy almás kukorica saláta. Az alapötletet egy kukoricából, márványsajtból, póréhagymából álló saláta adta. Ezt módosítgattuk tovább, márványsajt helyett kenceként került már rá márványsajtos vajkrém, ízesített tejföl és trappista sajt kombináció, legújabban pedig juhtúróval készítjük. Húst mindig teszünk bele, legtöbbször gépsonkát, de volt már arra is példa hogy tonhallal készítettük. Az alma bármilyen fajta lehet. Póréhagyma, újhagyma de akár lilahagyma is kerülhet bele.
A mai verzió hozzávalói:
fél kg kukorica
2 nagy piros alma
1 kisebb lilahagyma
6-8 szelet füstölt-főtt tarja
10 dkg juhtúró
2 evőkanál tejföl
ízlés tetszés szerint bors vagy bármilyen fűszer
só
Bátran variálható, nagyon finom laktató saláta.
Vacsira kitűnő fogás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése