2012. december 15., szombat

Ratatouille, ahogy mi szeretjük

Hangzatos neve ellenére a ratatouille nem más, mint egy fajta lecsó étel. Párszor készítettük már és nekünk ebben az összeállításban ízlik a legjobban. Ez az étel is tipikusan "ahány ház annyi szokás" fajta, bár lassan kezdem azt érezni, hogy minden ételnél így van.

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 kisebb padlizsán
1 közepes cukkini
1 kaliforniai paprika
1 közepes lilahagyma
2 paradicsom
500 ml sűrű paradicsomlé 
1 csomag mozzarella
só, bors
fokhagyma
petrezselyem
bazsalikom



A hagymát elég felszeletelni, a padlizsánt, cukkinit, paprikát, paradicsomot pedig felkockázni. Kevés olajon meggyengítjük a hagymát, aztán mehet rá a darált hús, amit sózzunk, borsozzunk és már ekkor tehetünk rá a zöldfűszerekből is. Mikor a hús már majdnem mindenhol kifehéredett, rátesszük az összes zöldséget. Ezekre is mehet só, bors, majd jól forgassuk át a hagymával hússal és fedő alatt gyengítsük meg a zöldségeket, azért figyeljünk rá néha keverjük át. Ha már kezdenek puhulni, ráönthetjük a paradicsomlevet, ízesíthetjük az apróra vágott vagy csak lereszelt fokhagymával és további zöldfűszerekkel. Lassú tűzön, fedő alatt addig hagyjuk főni, míg szépen be nem sűrűsödik a szaft. Ekkor lezárjuk és a kisebb kockára vágott mozzarellát szépen a tetejére szórjuk, finoman belenyomkodjuk és újra lefedjük 10 percre. A rizs nagyon jól illik hozzá. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése