Előre bocsájtom, hogy ez nem saját találmány, de annyira egyszerű és finom, hogy tuti nyerő nyalánkság!
Hozzávalók:
1 zacskó babapiskóta korong (250g)
2 nagyobb vagy 3 kisebb banán
1 tábla étcsoki lehet tortabevonó
1 tábla tejcsoki
olaj
A banánokat felszeleteljük, nem kell túl vastagra, kb fél ujjnyira jó lesz. Fogunk két piskóta korongot és összetapasztjuk egy banán szelettel. Majd ha ezzel kész vagyunk, vízgőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajat hozzáadva, csak hogy könnyebb legyen a csokival dolgozni. Attól függően hogy kívánjuk ezt lehet akár csak étcsokival vagy csak tejcsokival. Nem szoktam vele szórakozni csak simán kézzel csokizom össze, de az elején még fogvájóztam. Beleszúrtam a labdacsba és azzal mártottam a csokiba, és csak mikor megdermedt és fogyasztottuk akkor húztuk ki belőle. Egy nagyobb tálcára tegyünk alufóliát és arra pakoljuk a labdákat, mert így könnyen le tudjuk majd a lefolyt csokit is szedni róla, az sem fog kárba veszni. Már mehet is a hűtőbe. Igazából egy napot jó várni fogyasztás előtt, mert ennyi kell hogy a piskóta korongok meggyengüljenek. Isteni finom és végtelenül egyszerű és gyors :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése